---

VROLIJK KERSTFEEST EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR

Stichting Art Zuid kijkt tevreden terug op een succesvol jaar met een forse uitbreiding van haar activiteiten. De nieuwe locatie in het Beatrixpark maakt het mogelijk om als culturele instelling zichtbaar te zijn in het groene hart van de Zuidas en de eigen inkomsten uit te breiden door educatieve activiteiten, workshops, masterclasses en verkooptentoonstellingen gedurende het jaar. Zo is het Art Camp voor kinderen nu niet alleen in de zomervakantie maar tijdens alle schoolvakanties. Ook hebben wij voor kinderen de knutselclub opgericht, die wegens succes ook in 2017 zal blijven plaatsvinden op de woensdagmiddagen. Het ARTZUID atelier wordt ook veel gebruikt voor creatieve kinderfeestjes en vanaf begin 2017 wordt hier de cursusreeks beeldhouwen door Willem Harbers gegeven. Intussen zijn we gestart met een ander spannend initiatief. Stichting Art Zuid heeft van Gemeente Amsterdam Zuidas de opdracht gekregen om het hele jaar door tentoonstellingen te organiseren in de voormalige Sint-Nicolaaskapel, gelegen naast ons kantoor. Deze nieuwe kunstlocatie ‘Art Chapel Amsterdam’ vergroot de zichtbaarheid van het kunstaanbod in Amsterdam, in aanvulling op galeries en musea. Stichting Art Zuid blijft actief met de organisatie van de tweejaarlijkse beeldententoonstelling in Amsterdam Zuid (19 mei - 17 september 2017). De voorbereidingen zijn in volle gang. Begin volgend jaar wordt de curator bekend gemaakt.

Graag willen wij al onze vrijwilligers, vrienden, sponsors en andere relaties hartelijk danken voor hun trouwe steun, grote betrokkenheid en enthousiasme gedurende het afgelopen jaar. Wij wensen jullie allen een Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!

---

ARTZUID 2017 INFOAVOND SPONSORS 19 JANUARI 2017

Op donderdag 19 januari 2017 van 18.00 - 20.00 uur is de ARTZUID 2017 informatieavond voor sponsors in ons kantoor (Prinses Irenestraat 19-1 Amsterdam). Speciaal voor alle bedrijven die ARTZUID een warm hart toedragen of interesse hebben in sponsoring, wordt een toelichting gegeven op het artistieke concept door de curator van ARTZUID 2017 en worden de sponsormogelijkheden uiteengezet. Tot slot heffen we samen het glas op het Nieuwe Jaar en nemen we een kijkje in de naastgelegen Art Chapel Amsterdam.

Wij kijken ernaar uit om u te mogen ontvangen. Het belooft een boeiende avond te worden. Iedereen is van harte welkom! RSVP via [email protected]

---

OPENING ART CHAPEL AMSTERDAM 20 JANUARI 2017

Op vrijdag 20 januari 2017 om 12.00 uur is de officiële opening van ‘Art Chapel Amsterdam’. Maarten Bertheux heeft de artistieke leiding. Voor 2017 staan in totaal vijf tentoonstellingen geprogrammeerd, waarvoor telkens een zestal kunstenaars wordt uitgenodigd hun werk te tonen. Alle kunstwerken zijn te koop. De openingstentoonstelling (groeps)portrettenZoals jij en ik’ (20 januari - 16 februari 2017) toont het werk van Esiri Esheriene-Essi, Folkert de Jong, Natasja Kensmil, Meiro Koizumi, Eva Räder, Charlotte Schleiffert en Julia Winter. De kunstenaars hebben gemeen dat zij zich zowel interesseren in het uiterlijk van een geportretteerde, als in de achterliggende factoren die bepalend zijn voor de interpretatie van een portret.

Art Chapel Amsterdam
Adres: Prinses Irenestraat 19, 1077 WT Amsterdam; boven restaurant AS
Openingstijden: Woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur (gratis toegang)
www.artchapel.nl

Ook mogelijkheid voor groepen in combinatie met lunch bij restaurant AS of een bezoek aan AkzoNobel Art Space. Nadere info of rondleidingen: [email protected]

---

VRIJWILLIGERS INFOBIJEENKOMST 26 JANUARI 2017

Donderdag 26 januari 2017 van 15.00-17.00 uur is de vrijwilligers informatiebijeenkomst met betrekking tot de werkzaamheden tijdens ARTZUID 2017. De bijeenkomst vindt plaats op ons kantoor (Prinses Irenestraat 19-1 Amsterdam). Stichting Art Zuid is sterk afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Inmiddels bestaat het team uit ruim tachtig vrijwilligers. Onze vrijwilligers van het eerste uur zijn nog steeds betrokken bij Art Zuid en zijn tevens onze ambassadeurs. De stichting hecht aan educatie en trainingen en waardeert de vrijwilligers voor hun inzet met speciale events, o.a. gezellige vrijwilligersuitjes, borrels en een slotfeest. Voor ARTZUID 2017 zijn we weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers -jong en oud- die zich willen inzetten om samen met ons een mooie beeldententoonstelling neer te zetten. Iedereen die zijn steentje wil bijdragen is van harte welkom om 26 januari te komen. Misschien heeft u nog familieleden, vrienden, buren of andere contacten die graag willen meedoen? Zeg het voort!

Aanmelden via [email protected]

---

WOENSDAGMIDDAG KNUTSELCLUB 2017

Ook in 2017 is er elke woensdagmiddag van 13-17 uur een vaste knutselles in ons atelier onder leiding van kunstenaar en docente Maria Hovius. De kosten zijn € 30 per middag inclusief lunch.


Voor beschikbare data en om direct te boeken: www.artzuid.nl/artzuidatelier

---

WORD VRIEND VAN ARTZUID

Wordt vandaag nog Stenen, Stalen, Bronzen of Gouden Vriend! 

Doneren kan heel eenvoudig online:
www.artzuid.nl/word-vriend

Stichting Art Zuid dankt u bij voorbaat hartelijk
voor uw bijdrage.

---

BLIJF OP DE HOOGTE EN VOLG @ARTZUID

---

www.artzuid.nl

Stichting Art Zuid
Prinses Irenestraat 19-1
1077 WT Amsterdam
[email protected]
020-5286061

---