Fijne feestdagen en een gelukkig 2019!

Als directeur van stichting Art Zuid kan ik tevreden terugkijken op 2018.

In april werd het beeld Minerva van Jan Havermans teruggeplaatst op de Apollolaan. In overleg met de gemeente blijft het beeld van Auke de Vries het plantsoen voor het Hilton hotel de komende 5 jaar sieren. Dat geldt ook voor de beelden van Hans van de Bovenkamp op het Mahlerplein op de Zuidas.

In ons kinderatelier hebben ruim 200 kinderen tijdens Art Camp hun creatieve vaardigheden kunnen ontwikkelen. Ook hebben wij 175 kinderen tijdens creatieve workshops en partijtjes in de weekenden lekker creatief bezig laten zijn.

Er was ook tegenslag. We kregen geen medewerking van de gemeente om onze activiteiten in de Art Chapel voort te zetten. Ondanks de prachtige tentoonstellingen, van onder andere Maarten Bertheux, en de kwalitatieve culturele events, heeft de gemeente helaas andere plannen voor dit complex. 

Het afgelopen jaar hebben we ook benut om de missie van onze stichting te herformuleren. Stichting Art Zuid startte in 2008 als buurtinitiatief om Berlage’s Plan Zuid in de kijker te zetten met kunst en om mensen en buurten met elkaar te verbinden. De afgelopen 10 jaar zijn we uitgegroeid tot een culturele instelling met een publieksbereik dat Amsterdam ontstijgt. Kunstliefhebbers, dagjesmensen en toeristen komen op de beeldenroute in Zuid af. Met de route willen we kunst toegankelijk maken voor iedereen en met de ideeën van de kunstenaars willen we lichaam & geest in beweging houden.

We blijven het draagvlak bij de bewoners en bedrijven uit de buurt koesteren, want ARTZUID maken we samen! Daarom hier een woord van dank voor iedereen die onze stichting een warm hart toedraagt. Namens ons hele team wens ik u fijne feestdagen en een gelukkig 2019!

Cintha van Heeswijck, directeur stichting Art Zuid

---

6de editie Amsterdam Sculptuur Biënnale - ARTZUID 2019 

De 6de editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei t/m 15 september 2019. Het concept is geschreven, een curatorenteam samengesteld, sponsoren geworven en cultuurfondsen aangeschreven voor steun. De komende maanden staat de definitieve selectie van de beelden centraal en op 29 april starten we de opbouw. We kiezen voor figuratieve kunst en ruimtelijke installaties, waar gezamenlijke beleving voorop staat. Zomer 2019 kan men al wandelend langs de beelden even weg zijn van alledaagse verplichtingen en de negatieve aspecten van het gebruik van sociale media. Het is tijd voor onthaasten, nieuwe ontmoetingen, inzichten en inspiratie. 

Cintha van Heeswijck op de route met kunstenaar Elsa Tomkowiak

Hierboven Cintha van Heeswijck op de route met kunstenaar Elsa Tomkowiak

---

ARTZUID maken we samen

ARTZUID valt of staat met steun van onze vrienden! In 10 jaar tijd zijn we een tentoonstelling geworden met landelijke uitstraling.

Stichting Art Zuid heeft 230 donateurs. Graag zouden we dit aantal willen verdubbelen in 2019 om samen een fantastische beeldenroute mogelijk te maken. Vanaf € 75 per jaar bent u al vriend.

Doneren kan heel eenvoudig online: http://www.artzuid.nl/word-vriend/  of stuur een mail aan [email protected]

---

Informatieavonden vrijwilligers

Stichting Art Zuid is sterk afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Inmiddels bestaat het team uit ruim tachtig vrijwilligers. Zij zijn echte ambassadeurs. Voor ARTZUID 2019 zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers -jong en oud- die zich willen inzetten om het visitekaartje van ARTZUID te zijn. Daarom organiseren we twee informatiebijeenkomsten op:

• Woensdag 23 januari 2019 van 15.00-17.00 uur voor educatievrijwilligers die meer willen weten over de werkzaamheden rond het educatief programma tijdens ARTZUID 2019.

• Donderdag 24 januari 2019 van 15.00-17.00 uur voor infopostvrijwilligers over de werkzaamheden op en rond het informatiepaviljoen tijdens ARTZUID 2019.

Beide bijeenkomsten vinden plaats in ons kantoor (Prinses Irenestraat 19-1 Amsterdam). U kunt zich ter plekke inschrijven als vrijwilliger. Iedereen die zijn steentje wil bijdragen of nieuwsgierig is naar de werkzaamheden is van harte welkom. Misschien kent u nog vrienden, buren of familieleden die graag willen meedoen? Zeg het voort!

Aanmelden via [email protected]

---

Informatiebijeenkomst sponsoren

Op donderdag 31 januari 2019 van 18.00 - 20.00 uur is de informatieavond voor sponsoren in het Apollofirst Hotel aan de Apollolaan 123. Speciaal voor alle bedrijven uit Zuid die ARTZUID een warm hart toedragen of interesse hebben in sponsoring, wordt een toelichting gegeven op het artistieke concept en worden de verschillende sponsormogelijkheden uiteengezet. Tot slot heffen we samen het glas op het nieuwe jaar. Wij kijken ernaar uit om u te mogen ontvangen. Iedereen is van harte welkom! 

RSVP via [email protected]

---

Leuke uitjes voor in uw agenda:

Hieronder een aantal leuke tentoonstellingen om een kijkje te nemen.

• 23 Nov – 12 Jan    Shake a face – Gabriel Lester               Fons welters

• 30 Sept – 3 Feb     Als kunst je lief is                                Kröller Müller 

• 6 Okt- 3 Mrt          Zadkine aan zee – Ossip Zadkine          Beelden aan zee

• 26 Nov – 7 Apr      Spirits of the soul – Raquel van Haver   Stedelijk museum

---

BLIJF OP DE HOOGTE EN VOLG @ARTZUID

---

www.artzuid.nl

Stichting Art Zuid

Prinses Irenestraat 19-1
1077 WT Amsterdam

[email protected]
020-5286061

---