ARTZUID Joseph Klibansky_For the most Beautiful one(2022)_ JW Kaldenbach_ARTZUID 2021_tn ARTZUID kids Amsterdam
Sculptuur
Biënnale
Amsterdam
Sculptuur
Biënnale
Mei - September 2023

Editie VIII
Mei - September 2023

Editie VIII

ARTZUID is dé Sculptuur Biënnale van Nederland en maakt kunst gratis toegankelijk voor iedereen. De nieuwe tentoonstelling is te zien in 2023.

Beeldenmagazine

Beeldenmagazine is hét tijdschrift voor sculptuurliefhebbers, beeldhouwers, verzamelaars en opdrachtgevers voor kunst in de openbare ruimte. Vaste rubrieken zijn: een uitgebreide tentoonstellingsagenda van beeldeninitiatieven in Nederland en België, interviews met kunstenaars, gemeentelijke collecties, nieuwe kunstopdrachten en columns van vooraanstaande beeldenkenners zoals Jan Teeuwisse.

Nu met een speciale aanbieding!

Ontvang bij een:

  • 1-jaar abonnement t.w.v. €39,50 – vier Beeldenmagazine nummers en daarnaast een gratis sculptuurkleurboek.
  • 2-jaarabonnement t.w.v. €79,- acht Beeldenmagazine nummers en daarnaast drie recent verschenen nummers en de tentoonstellingscatalogus van ARTZUID 2021 ter waarde van € 50,- gratis.

OPEN CALL ARTZUID 2023 

De achtste editie van de tweejaarlijkse Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID vindt plaats van 19 mei tot en met 24 september 2023. Op de Apollolaan, Minervalaan en Churchilllaan in Amsterdam-Zuid zullen tientallen kunstwerken het thema Transfer uitdragen. De geselecteerde kunst reflecteert de overdracht van maatschappelijk engagement van kunstenaars en beeldbepalende stromingen uit de jaren ’60, ’80 en ‘2000 die de ‘kunst op straat’ brachten.

Naast de gecureerde selectie, nodigt ARTZUID via een OPEN CALL tien eigentijdse kunstenaars uit, zowel gevestigde namen als nieuw talent, die in de traditie werken van Popart, Neo-Popart en Streetart en op die manier engagement, activisme en diversiteit verbeelden. Het voorstel mag een bestaand werk zijn of een nieuwe sculptuur/installatie. Kunstenaars kunnen tot 15 november 2022 hun voorstel indienen bij Stichting Art Zuid.

Procedure en aanmelden

ARTZUID art camp

ARTZUID ART CAMP

Het ARTZUID ART CAMP is hét kinderkunstkamp van Amsterdam waar kinderen elke schoolvakantie spelenderwijs kennis maken met kunst. Aan de hand van een wisselend thema’s werken de kinderen aan verschillende kunstopdrachten. Ze leren omgaan met verschillende technieken en materialen. Tijdens het kunstkamp worden de kinderen artistiek uitgedaagd en kunnen ze hun creatieve geest de vrije loop laten. In 2022 vinden de ART CAMPS plaats op op onze nieuwe locatie in Huize Lydia, Roelof Hartplein 2A, Amsterdam.

Eerstvolgende ART CAMP:

ARTZUID Kinderfeestje

Kinderfeestje bij ARTZUID

Ben je op zoek naar een toplocatie om de verjaardag van jouw jarige knutselaar te vieren? Neem direct contact op om je creatieve kinderfeestje te boeken! Na het uitpakken van de cadeaus van vriendjes en vriendinnetjes gaan we lekker knutselen in ons versierde atelier. Wat het extra leuk maakt, je mag zelf een thema kiezen en iedereen heeft aan het eind van de dag een prachtig kunstwerkje gemaakt om mee naar huis te nemen!

  • Voor kids van 5 t/m 15 jaar oud.
  • Verjaardagsfeestjes op zaterdag en zondag.
  • 2.5 uur feestvieren en knutselen van 14.00 – 16.30 uur.
  • Geweldig kunstwerk mee naar huis als aandenken!
Karel Appel

Cursus: Leren kijken naar moderne kunst

Moderne kunst fascineert en spreekt tot de verbeelding, maar kan soms ook enigszins intimiderend overkomen. In deze cursusreeks zullen we ingaan op hoe de kunst uit de 20e en 21e eeuw bekeken kan worden. Wat zijn de verhalen achter de kunstwerken? Hoe ontstonden de kunstvormen en wat vragen zij van ons als toeschouwer? De cursus is een boeiende ontdekkingsreis langs de vele stijlen binnen de moderne kunst. Na het volgen van deze cursus beleef je nog meer plezier aan het bezoeken van tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst.

In 6 lessen van 120 minuten (inclusief 15 minuten pauze) deelt Diana Kostman haar passie voor de kunsten. Zij heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het geven van cursussen, lezingen en rondleidingen. Ze studeerde Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de UvA.

  • Data: 30 september, 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 28 oktober en 11 november
  • Tijd: 13.30 – 15.30 uur
  • Locatie: ARTZUID Studio – Churchilllaan 69A te Amsterdam