ARTZUID Amsterdam Sculptuur Biënnale ASB

ARTZUID 2019 t/m 15 september!

_O2A0391
Met nog een maand voor de boeg blijven de bezoekersaantallen stijgen. De teller is inmiddels de 300.000 gepasseerd. Deze editie worden alle records verbroken: meer bezoekers, meer tours, meer events, meer scholieren en meer knutselende kinderen. Zelfs de catalogus is bijna uitverkocht! Heel Nederland komt af op de tentoonstelling vanwege de hoge kwaliteit en dat zorgt voor veel mond-tot-mond reclame. Zonder de steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Mondriaanfonds, het VSBfonds, de stichting Zabawas, de BankGiro Loterij, de Rabobank Amsterdam, gemeente Amsterdam en gemeente Amstelveen, de sponsoren en vrienden van ARTZUID hadden we dit ambitieuze project niet kunnen verwezenlijken. Ook wil ik onze buurtvrijwilligers in het zonnetje zetten die overuren draaien in het Informatiepaviljoen en het Kinderatelier, alsmede onze rondleiders. Mijn credo:"ARTZUID MAKEN WE SAMEN" is ook dit jaar bevestigd.
De gedachte aan de afbouw, die 16 september gaat starten, stemt mij enigszins verdrietig. Dagelijks is er zoveel moois om van te genieten. Daarom raad ik u aan de komende weken tijd vrij te maken in uw agenda om een heerlijke wandeling langs de beelden te maken, zolang het nog kan.

Cintha van Heeswijck-Veeger
Directeur Stichting Art Zuid

Programma Artist Talks

Picture2
In de maanden augustus en september vinden de Artist Talks plaats. Hierbij krijgt u de gelegenheid om de deelnemende kunstenaars te ontmoeten. Zij vertellen over hun inspiratiebronnen, de ontwikkeling van hun oeuvre en zij zetten hun werkwijze uiteen. Daarna kunt u vragen stellen en de discussie aangaan. Na afloop wordt er een kijkje genomen bij de kunstwerken op de tentoonstelling, waarbij de kunstenaar een toelichting geeft.

Data Artist Talks

Locatie: ARTZUID Educatiepaviljoen, Minervalaan 1
Zaterdag 24 augustus - 11:00 uur - Irene Fortuyn
Zaterdag 31 augustus - 11:00 uur - Gabriel Lester | Morgan Betz
Zaterdag 7 september - 11:00 uur - Judith Wiersema
Zondag 8 september - 11:00 uur - Theo Jansen | Elsa Tomkowiak
Zondag 8 september - 15:00 uur - Johan Tahon | Ivan Cremer
Zaterdag 14 september - 11:00 uur - George Struikelblok

Rondleiding voor Blinden & Slechtzienden

IMG_1274 (2)
ARTZUID organiseert speciale rondleidingen voor fysiek en verstandelijk beperkten. Op zaterdag 24 augustus en zondag 8 september om 10.00 uur staan de rondleidingen voor blinden & slechtzienden met hun begeleiders gepland in samenwerking met de Koninklijke Visio. Rondleider Jeanette Wagenaar geeft deze bijzondere tours waarbij het tastzintuig centraal staat. Daarnaast vindt op 12 september 11:00 uur een rondleiding met aansluitende creatieve workshop plaats voor verstandelijk beperkten. We werken hiervoor samen met Cordaan. U kunt zich voor deze rondleidingen aanmelden via [email protected], 020-5286061 of onze website. Mocht u op de dag zelf besluiten te komen, kunt u zich ook ter plekke aanmelden.

Events & Tours

52cdffcd-61b7-4bd0-aaae-7973b612ba7e (002)
Elke zaterdag en zondag zijn er instaprondleidingen om 13:00 uur vanaf het ARTZUID Informatiepaviljoen. In 1 uur krijgt u alle hoogtepunten van de tentoonstelling te zien. Aanmelden kan ter plekke of van tevoren via onze website.

Tot en met 15 september kunnen groepsrondleidingen en/of events worden geboekt op een zelfgekozen datum en tijdstip. Een kunsthistorische rondleider geeft uw gezelschap 1,5 uur uitleg bij de beelden. Deze rondleidingen voor particulieren en bedrijven kunnen geboekt worden via [email protected].

De Vrije Academie biedt individuele kunsthistorische rondleidingen van 2,5 uur op ARTZUID aan. Boek via de Vrije Academie.

Op 24 augustus, 8 en 14 september kunt u deelnemen aan de Dwaalsafari. Kunstenaar PJ Roggeband neemt u mee op ontdekkingstocht door de Apollo- Beethovenbuurt, waarbij verschillende aspecten van groen en architectuur vanuit zijn originele visie worden belicht. Boek via onze website.

Activiteiten

IMG_1630

Cubaanse sferen op ARTZUID

De zomer is nog niet voorbij, want Coro Cantoro komt optreden met swingende Cubaanse liedjes! Kom op 7 september om 14:30 uur de zomerse sfeer proeven op het ARTZUID terras bij het Informatiepaviljoen, Minervalaan 1. De drankjes staan koud!
Pilates op ARTZUID

Pilates onder het toeziend oog van Kate Moss

Op 7 september 9:30 uur worden de ledematen gestrekt en de spieren versterkt op ARTZUID. Waar beter dan op de Apollolaan bij het beeld van Kate Moss van kunstenaar Marc Quinn. Dokus Dagelet van Dagelet Sport zal een enerverende pilates les geven. Iedereen is welkom om deel te nemen. Om 9:15 verzamelen we bij het ARTZUID Informatiepaviljoen op Minervalaan 1, waarna er gezamenlijk naar het beeld gelopen wordt. Neem een handdoek of matje mee! We zorgen na afloop voor een lekker gezond ontbijt. Kom ook lekker buiten bewegen! Toegang gratis. Aanmelden via [email protected] gewenst.

De scholen zijn weer begonnen...

IMG_2877 (2)
... en daarmee ook de scholenbezoeken aan ARTZUID. Heeft u met uw school de tentoonstelling nog niet bezocht, grijp dan nu uw kans om ARTZUID te bezoeken met ons gratis lesmateriaal. De tentoonstelling is beschikbaar tot en met 13 september. Meld uw school nu aan via onze website of neem contact op met [email protected]

Stem op je favoriete beeld

Scholenwedstrijd nieuwsbrief augustus
Rabobank Amsterdam steunt al 12 jaar het Educatieprogramma van ARTZUID. Er groeit een generatie kinderen op in Amsterdam, die zich bewust is van het belang van kunst in de openbare ruimte en daar zijn we erg trots op. De afgelopen periode hebben veel scholieren hard gewerkt om een beeld te kleien in ons Educatiepaviljoen. Nu is de tijd aangebroken om de twee winnaars te selecteren met het mooiste beeld! De winnaars krijgen ieder een iPad met dank aan de Rabobank Amsterdam.

De beelden zullen 7 september t/m 13 september uitgestald staan bij het ARTZUID Informatiepaviljoen. Kom langs en stem op je favoriet! De winnaars door ons geïnformeerd. De prijsuitreiking is zondag 15 september om 13:00 uur.

Word Vriend van ARTZUID

Vriend van ARTZUID
Heeft u ook zo genoten van ARTZUID 2019 en vraagt u zich af hoe u kunt bijdragen? Dan kunt u Vriend van ARTZUID worden en genieten van diverse voordelen. Uw donatie draagt direct bij aan de verwezenlijking van ARTZUID 2021 en wij kunnen eerlijk zeggen dat ARTZUID niet zou bestaan zonder onze Vrienden. Als tegenprestatie krijgt u diverse voordelen, waaronder de tentoonstellingscatalogus en wordt u uitgenodigd voor de opening en diverse Vriendenactiviteiten. Meld u nu aan via onze website.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws,
volg ons en deel foto's!:

#ARTZUID

facebook youtube instagram pinterest twitter