Jean Marie Apriou - The big watcher, the big traveller_tn Joseph Klibansky_For the most Beautiful one(2022)_ JW Kaldenbach_ARTZUID 2021_tn Carin Scholten - Paradise Regained II (2021) -Photographer JW Kaldenbach _ARTZUID 2021_tn Nog 3
weken
Amsterdam
Sculptuur
Biënnale
Nog 3
weken
Amsterdam
Sculptuur
Biënnale
Tot 17 oktober 2021 Tot 17 oktober 2021

ARTZUID is dé Sculptuur Biënnale van Nederland en maakt kunst gratis toegankelijk voor iedereen.

ARTZUID ARTIST TALK

Ontmoet de kunstenaars van ARTZUID persoonlijk!

De laatste 4 weken van ARTZUID kun je in gesprek gaan met een van de deelnemende kunstenaars van ARTZUID. Tijdens een Artist Talk zullen de kunstenaars meer vertellen over hun ideeën en de ontwikkeling hun oeuvre. Ze gaan dieper in op het werkproces. Na de Artist Talk wordt er een kijkje genomen bij het kunstwerk op de tentoonstelling. Iedereen krijgt hierbij de gelegenheid vragen te stellen.

Ralph Keuning Curator ARTZUID

IMAGINE – ARTZUID 2021

De 7de editie van ARTZUID vindt plaats van 1 juli t/m 17 oktober 2021. Onder leiding van curator Ralph Keuning zijn 50 kunstenaars uitgenodigd die werken vanuit engagement. De beelden zijn dit jaar figuratief en expressief van aard. “Juist nu in een tijd van sterke meningen en harde discussies is een open ontmoetingsplaats van kunst belangrijk. Het werk van de deelnemende kunstenaars aan ARTZUID is zowel activistisch als beschouwend en zeer divers”, aldus Keuning.

ARTZUID Tours

Diverse tours

Stichting Art Zuid organiseert diverse kunsthistorische wandelingen door Amsterdam Zuid. Tussen 1 juli en 17 oktober is het mogelijk deel te nemen aan een rondleiding op ARTZUID 2021. De kunsthistoricus neemt je tijdens een anderhalf uur durende wandeling mee langs de highlights van de beeldententoonstelling.

Sinds deze zomer zijn de populaire Hildo Krop tours weer gestart. Wandel mee en laat je verrassen door de rijkdom aan beeldhouwkunst van Hildo Krop en tijdgenoten in de openbare ruimte van Amsterdam Zuid.

ARTZUID ARTCAMP

ARTZUID ART CAMP

Het ARTZUID ART CAMP is dé plek in Amsterdam waar kinderen spelenderwijs kennis maken met kunst. Aan de hand van een wisselend thema voerne de kinderen verschillende kunstopdrachten uit. Ze leren werken met verschillende technieken en materialen. Tijdens het kunstkamp worden de kinderen artistiek uitgedaagd en kunnen ze hun creatieve geest de vrije loop laten.

Eerstvolgende ART CAMPS:

NIEUW – in de webshop

Bereid je bezoek aan ARTZUID 2021 goed voor door de catalogus en routekaart vooraf te bestellen. Je kunt je thuis al inlezen in de kunstwerken en de locatie van je favoriete kunstwerken opzoeken. Liever met een ervaren gids langs de beeldenroute lopen? Boek dan direct de ARTZUID Groepstour.