AMSTERDAM
SCULPTUUR
BIËNNALE
AMSTERDAM
SCULPTUUR
BIËNNALE
1/7 - 17/10 2021 1/7 - 17/10 2021
ARTZUID is dé Sculptuur Biënnale van Nederland. Iedere twee jaar staan, gedurende vier maanden vijftig beelden tentoongesteld op de lanen in Amsterdam Zuid. Internationale topkunstenaars en veelbelovend jong Nederlands talent wordt uitgenodigd om deel te nemen. ARTZUID maakt kunst gratis toegankelijk voor iedereen.
Halp artzuid een tikkie

ARTZUID 2021 – Maken we samen

Onze Tikkie actie is erop gericht om met z’n allen de schouders onder ARTZUID 2021 te zetten. Help jij mee om de beeldenroute deze zomer tot een groot succes te maken? Vind je het belangrijk dat kinderen opgroeien met kunst en wil je zelf ook weer van kunst genieten deze zomer? Doneer dan nu heel eenvoudig aan stichting Art Zuid via een Tikkie. Met jouw steun draag je direct bij aan de opdrachten voor jonge kunstenaars.

Ralph Keuning Curator ARTZUID

IMAGINE – ARTZUID 2021

De 7de editie van ARTZUID vindt plaats van 1 juli tot 17 oktober 2021. Onder leiding van curator Ralph Keuning zijn 50 kunstenaars uitgenodigd die werken vanuit engagement. De beelden zijn dit jaar figuratief en expressief van aard. “Juist nu in een tijd van sterke meningen en harde discussies is een open ontmoetingsplaats van kunst belangrijk. Het werk van de deelnemende kunstenaars aan ARTZUID is zowel activistisch als beschouwend en zeer divers”, aldus Keuning.

NIEUW – in de webshop

Wist je dat we tijdens het kleuren onze hersenen kunnen uitschakelen, onszelf ontkoppelen en helemaal kunnen ontspannen. Het ARTZUID kleurboek is tot stand gekomen door een speciale samenwerking met illustrator René van Asselt. In het boek staan 24 exclusieve illustraties van zowel de meest geliefde ARTZUID beelden van de laatste twaalf jaar, als nieuwe kunstwerken. Verwen jezelf of verras je vrienden of familie met dit unieke creatieve cadeau.

ARTZUID ARTCAMP

ARTZUID ART CAMP

Het ARTZUID ART CAMP is dé plek in Amsterdam waar kinderen spelenderwijs kennis maken met kunst. Aan de hand van een wisselend thema doen de kinderen verschillende kunstopdrachten. Ze leren werken met verschillende technieken en materialen. Tijdens het kunstkamp worden de kinderen artistiek uitgedaagd en kunnen ze hun creatieve geest de vrije loop laten.

Eerst volgende ART CAMPS:
Tour

Diverse tours

Stichting Art Zuid organiseert diverse kunsthistorische wandelingen door Amsterdam Zuid. Er kunnen groeps- en privérondleidingen geboekt worden. De groepsrondleidingen vinden plaats in de weekenden.

Tussen 1 juli en 17 oktober is het mogelijk deel te nemen aan een rondleiding op ARTZUID 2021. De kunsthistoricus neemt je tijdens een anderhalf uur durende wandeling mee langs de highlights van de beeldententoonstelling.

Vanaf 5 juni starten we weer de populaire Hildo Krop tours. Wandel mee en laat je verrassen door de rijkdom aan beeldhouwkunst van Hildo Krop en tijdgenoten in de openbare ruimte van Amsterdam Zuid.

Uitgelichte events

01julAll DayFeaturedStart ARTZUID 2021 - IMAGINEAmsterdam Sculpture BiennaleSoort activiteit:ARTZUID