Jean Marie Apriou - The big watcher, the big traveller_tn Joseph Klibansky_For the most Beautiful one(2022)_ JW Kaldenbach_ARTZUID 2021_tn Carin Scholten - Paradise Regained II (2021) -Photographer JW Kaldenbach _ARTZUID 2021_tn NOG 1
WEEK
Amsterdam
Sculptuur
Biënnale

NOG 1
WEEK !
Amsterdam
Sculptuur
Biënnale
Tot 17 oktober 2021 Tot 17 oktober 2021

ARTZUID is dé Sculptuur Biënnale van Nederland en maakt kunst gratis toegankelijk voor iedereen.

ARTZUID Tours

Diverse tours

Stichting Art Zuid organiseert diverse kunsthistorische wandelingen door Amsterdam Zuid. Tot 17 oktober is het mogelijk deel te nemen aan een rondleiding op ARTZUID 2021. De gids neemt je tijdens een 1.5 uur durende wandeling mee langs de highlights.

Sinds deze zomer zijn de populaire Hildo Krop tours weer gestart. Wandel mee en laat je verrassen door de rijkdom aan beeldhouwkunst van Hildo Krop en tijdgenoten in de openbare ruimte van Amsterdam Zuid.

ARTZUID 2021-ralph keuning

IMAGINE – ARTZUID 2021

De 7de editie van ARTZUID vindt plaats van 1 juli t/m 17 oktober 2021. Onder leiding van curator Ralph Keuning zijn 50 kunstenaars uitgenodigd die werken vanuit engagement. De beelden zijn dit jaar figuratief en expressief van aard. “Juist nu in een tijd van sterke meningen en harde discussies is een open ontmoetingsplaats van kunst belangrijk. Het werk van de deelnemende kunstenaars aan ARTZUID is zowel activistisch als beschouwend en zeer divers”, aldus Keuning.

In de webshop

Geniet je ook zo van de kunst in openbare ruimte? Neem dan snel een kijkje in onze webshop voor alle ARTZUID merchandise, kunstboeken van deelnemende kunstenaars, ansichtkaarten of schrijf je kind in voor artcamp.

Liever met een ervaren gids langs beelden lopen? Boek dan direct de ARTZUID Groepstour.

ARTZUID art camp

ARTZUID ART CAMP

Het ARTZUID ART CAMP is dé plek in Amsterdam waar kinderen spelenderwijs kennis maken met kunst. Aan de hand van een wisselend thema voerne de kinderen verschillende kunstopdrachten uit. Ze leren werken met verschillende technieken en materialen. Tijdens het kunstkamp worden de kinderen artistiek uitgedaagd en kunnen ze hun creatieve geest de vrije loop laten.

Eerstvolgende ART CAMPS:
David bade Artist Talk

Ontmoet de kunstenaars van ARTZUID persoonlijk!

De laatste 4 weken van ARTZUID kun je in gesprek gaan met een van de deelnemende kunstenaars van ARTZUID. Tijdens een Artist Talk zullen de kunstenaars meer vertellen over hun ideeën en de ontwikkeling hun oeuvre. Ze gaan dieper in op het werkproces. Na de Artist Talk wordt er een kijkje genomen bij het kunstwerk op de tentoonstelling. Iedereen krijgt hierbij de gelegenheid vragen te stellen.