ARTZUID 2019

17 mei – 15 september

Tentoonstelling

Van 17 mei tot en met 15 september vond de zesde editie van ARTZUID plaats.. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteerde een belevingstentoonstelling met meer dan zestig kunstwerken op de 2,5 km lange route. Het hart van de tentoonstelling lag in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier waren in de groene ruimte theatrale opstellingen te zien van moderne en hedendaagse figuratieve beelden. Deze werden afgewisseld met interactieve ruimtelijke installaties. ARTZUID omvatte een uitgebreid randprogramma met rondleidingen, artist talks en een educatief programma. De tentoonstelling is elke editie 24/7 gratis toegankelijk. Routekaarten en catalogus zijn verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan 1 of via de webshop.

Op ARTZUID was werk te zien zijn van internationaal vermaarde kunstenaars als wel jonge kunstenaars. Aime Mpane Enkobo, Antoine Poncet, Aristide Maillol, Arman, Armando, Atelier Van Lieshout, Auguste Rodin, Barry Flanagan, César, Charlotte van Pallandt, Dan Graham, Daniel Göttin, David Altmejd, Dini Thomsen, Eja Siepman van den Berg, Elsa Tomkowiak, Erwin Wurm, Gabriel Lester, George Struikelblok, Gerda Maise, Gloria Friedmann, Hans van de Bovenkamp, Henk Visch, Irene Fortuyn, Ivan Cremer, Jan Fabre, Jaume Plensa, Jean Dubuffet, Jems Koko Bi, Jerzy Kedziora, Jesús Rafael Soto, Joel Shapiro, Johan Tahon, Judith Wiersema, Karel Appel, Klaas Gubbels, Lon Pennock, Marc Quinn, Matthew Monahan, Morgan Betz, Nancy Rubins, Nick Ervinck, Nic Jonk, Oliver Laric, PJ Roggeband, Roberto Barni, Sachi Miyachi, Sandro Chia, Theo Jansen, Tom Claassen, Tony Matelli, Wim Delvoye, Yoshitomo Nara, Yubi Kirindongo.

Dankzij de beeldenroute herleefden de lanen en pleinen deze zomer tot plekken van verbinding. De inrichting van de groepstentoonstelling was geïnspireerd op 17e eeuwse Italiaanse tuinen. De figuratieve beelden waarmee mensen zich konden vereenzelvigen maakte de tentoonstelling toegankelijk voor iedereen. De ruimtelijke installaties voegden daar een spannende interactieve beleving vol vermaak aan toe. Deze 6de editie van ARTZUID verleide tot vrolijk stemmend kunstkijken en genieten voor iedereen.

Rondleidingen

Volg tijdens de tentoonstellingsperiode (17 mei – 15 september 2019) elke zaterdag en zondag om 13:00 uur onze instaprondleiding of boek een persoonlijke groepsrondleiding voor uw eigen gezelschap op een dag en tijd naar keuze. Bekijk alle mogelijkheden voor rondleidingen onder Programma.

Kinderprogramma

Neem je klas mee naar ARTZUID en doe samen de kindertour, kom lekker knutselen in ons kinderatelier of besteed je vakantie creatief tijdens ons ART CAMP. Bij ARTZUID valt genoeg te leren én te beleven! Bekijk ons Programma voor alle activiteiten voor kinderen.

Locatie

routemap locatie

TripAdvisor

Bezoekersinformatie

Bedankt aan alle bezoekers van ARTZUID 2019, we hopen jullie in 2021 wederom te mogen ontvangen.
Locatie

De start van de beeldenroute is bij ons Informatiepaviljoen op de groenstrook ter hoogte van Minervalaan 1, Amsterdam. De beeldenroute beslaat voornamelijk de Minervalaan en de Apollolaan (ook ten zuiden van Station Amsterdam Zuid), maar ook een deel van de Breitnerstraat, De Lairessestraat en het Museumplein

Openingstijden

ARTZUID vindt plaats van 17 mei t/m 15 september 2019. De 80 beelden staan tentoongesteld in de openbare ruimte en zijn 24 uur per dag toegankelijk.

Het Informatiepaviljoen op Minervalaan 1 is gedurende de tentoonstelling dagelijks open tussen 10.00 – 18.00 uur.

Informatiepaviljoen

In het Informatiepaviljoen op Minervalaan 1 kunt u terecht voor o.a. de routekaart, catalogus en lesboekjes. Ook is er een hapje en drankje verkrijgbaar. In de winkel kunt u ARTZUID gerelateerde artikelen kopen, zoals posters, ansichtkaarten, pins, e.a. Bezoekers kunnen gebruik maken van het toilet in het nabijgelegen Hilton Hotel. Het Informatiepaviljoen is ook het verzamelpunt van alle rondleidingen. Er is gratis WiFi beschikbaar, waarmee u de ARTZUID app kunt downloaden. U kunt de routekaart en catalogus ook van te voren bestellen in onze Webshop. Let op dat de verzendtijd 4 dagen kan zijn.

Routebeschrijving

Met openbaar vervoer vanaf Station Amsterdam Zuid neem de uitgang Zuidplein. Loop noordelijk richting de Minervalaan. Loop deze af. Ons Informatiepaviljoen staat op de groenstrook ter hoogte van Minervalaan 1. (1.2 km / 10 min.)

Vanaf Station Amsterdam Centraal neem Tram 24 richting VU medisch centrum of Tram 5 richting Amstelveen Stadshart. Stap uit bij halte Minervaplein en loop 400m in Noordelijke richting de Minervalaan op. Ons Informatiepaviljoen staat op de groenstrook ter hoogte van Minervalaan 1. (totaal 28 min.)

Met de auto vanaf de A10 neem afrit s109 richting RAI. Toets Minervalaan 1 in bij navigatie en parkeer op Apollolaan en de Minervalaan. Kosten  €4,50/uur. Ons Informatiepaviljoen staat op de groenstrook ter hoogte van Minervalaan 1.

Zie ook

Verblijf

ARTZUID tentoonstelling 2019 Aristide Maillol Atelier

Moderne figuratieve sculpturen

ARTZUID Tentoonstelling 2019 Elsa Tomkowiak

Ruimtelijke installaties

ARTZUID tentoonstelling contemperary art concept 2019

Hedendaagse figuratieve sculpturen