Verzoek persinformatie: 

Meld u nu aan!

ARTZUID 2019 vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2019. Indien u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws over ARTZUID 2019 stuur dan een mail naar [email protected]. Via dit mailadres kunt u ook verzoeken doen voor interviews en foto’s in hoge resolutie. En u kunt zich aanmelden voor accreditatie voor de persopening op 15 mei 2019 om 13 uur in het Hilton Hotel.

Persbericht 7-1-2019

De zesde editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2019. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig figuratieve beelden en ruimtelijke installaties. Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier zijn in de groene ruimte theatrale opstellingen te zien van moderne en hedendaagse figuratieve beelden. Deze worden afgewisseld met interactieve ruimtelijke installaties. Nieuw is een pleinenroute met kunstwerken die een verbinding maken met de geschiedenis, cultuur en architectuur van de buurt. Daarnaast markeren solopresentaties van internationaal bekende kunstenaars de 2.5 kilometer lange route vanaf het Museumplein tot de Zuidas. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met onder meer artist talks, debatten, educatief programma, kunstwandelingen en -happenings. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk. Route-informatie en catalogus zijn tijdens ARTZUID verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan.

Klinkende namen

Op ARTZUID zal werk te zien van internationaal vermaarde kunstenaars, onder wie Jan Fabre, Antony Gormley, Gloria Friedmann, Takashi Murakami, Yubi Kirindongo, Nancy Rubins, ElsaTomkowiak, Franz West, Isa Genzken & Joep van Lieshout.

Voor het volledige persbericht klik hier.

ARTZUID in het nieuws:

Nieuws 2017 – Nieuws 2016Nieuws 2015Nieuws 2014Nieuws 2013Nieuws 2011 – Nieuws 2009

Pers op ARTZUID