ARTZUID Scholen Educatie Programma
ARTZUID Scholen Educatie Programma

Scholen programma ARTZUID

Kom met uw klas naar ARTZUID en dompel uw leerlingen onder in toonaangevende buitenkunst, leer ze onder andere het belang van kunst en laat ze kennis maken met de gedachten van kunstenaars. Meld uw klas nu aan voor ARTZUID en u ontvangt gratis ons speciaal ontwikkelde lesmateriaal digitaal, voor een kleine bijdrage kunt u ook een begeleide educatieve rondleiding boeken langs de beeldenroute. Naderhand kunt u met uw klas een creatieve workshop volgen in ons atelier op de route.

45.000 schoolkinderen gingen u al voor!
ARTZUID is een echte belevenis met toegankelijke beelden, die je direct aangrijpen en grote interactieve installaties, waar je je in kunt begeven. Er is werk te zien van internationaal vermaarde kunstenaars. De beelden worden buiten tentoongesteld op de door bomen omringde groenstroken van de Minervalaan en Apollolaan. Met een bezoek aan ARTZUID ben je er even helemaal tussenuit.

Op ARTZUID valt veel te leren én te beleven!
In ons speciaal ontwikkelde lesmateriaal wordt ingegaan op het thema Tussenruimte & Verbinding en besteden we onder andere aandacht aan de ideeën van kunstenaars, de verschillende kunststromingen en het gebruik van materialen, technieken, vormen, oppervlakten en kleurgebruik. Ook gaan we in op de unieke locatie van de beeldenroute: Plan Zuid (1917) van architect H.P. Berlage. Ons lesmateriaal is beschikbaar voor verschillende niveaus – basisscholen, middelbare scholen en speciaal onderwijs – en de rondleiding wordt ook aangepast aan de leeftijd van de kinderen. In 2011 won stichting Art Zuid de Europa Nostra Award van de Europese Unie voor het educatieprogramma.

Docenten beoordelen hun ARTZUID bezoek en het lesmateriaal met een dikke 8!
Na aanmelding ontvangt u het lesmateriaal gratis digitaal (incl. lesbrief en opdrachtenboekjes) en voor slecht €5 per leerling krijgt uw klas een 1 uur durende rondleiding langs de beelden door onze getrainde educatiemedewerkers. Hierdoor krijgen uw leerlingen inzicht in de hedendaagse beeldhouwkunst en leren ze respectvol omgaan met buitenkunst. Achteraf kunnen uw leerlingen hun creativiteit ontwikkelen door een creatieve workshop te volgen in ons atelier op de route voor €5 per leerling extra.

Rabobank Amsterdam, vanaf het begin trouwe partner.
Elke editie steunt Rabobank Amsterdam het educatieve programma van ARTZUID. Hierdoor kunnen we de lespakketten zonder extra bijdrage aanbieden aan scholen waar inmiddels al meer dan 45.000 schoolkinderen in de afgelopen 10 jaar gebruik van hebben kunnen maken. Investeren in de jeugd en kunst is voor Rabobank Amsterdam van groot belang. Zo groeit een hele generatie op met besef van het belang van buitenkunst. Wij zijn erg blij dat wij al jaren deze bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren met zo’n trouwe partner. Met deze samenwerking willen Stichting Art Zuid en Rabobank Amsterdam door middel van kunst op straat een nieuwe ontmoetingsplek creëren en kunst toegankelijk maken voor iedereen.

Op de hoogte blijven van de plannen voor het educatieprogramma van ARTZUID 2021? 

Meld je dan nu aan.

Praktische informatie

  • U kunt ARTZUID bezoeken in 2021.
  • We accepteren de CJP Cultuurkaart.
  • Amsterdamse basisscholen kunnen gratis gebruik maken van de Cultuurbus om ARTZUID te bezoeken.
  • Het verzamelpunt is het ARTZUID Informatiepaviljoen op de groenstrook ter hoogte van Minervalaan 1.
  • We zijn te bereiken per openbaar vervoer met tram 5 en 24. Voor een gedetailleerde routebeschrijving, zie Bezoekersinformatie. of 9292.nl.

De nieuwe educatie folder is vanaf najaar 2020 te downloaden.

Blijf op de hoogte van het educatieprogramma van ARTZUID 2021!

ARTZUID Sponsor Rabobank
ARTZUID Educatie Erwin Wurm
ARTZUID Scholen Educatie Programma