ARTZUID Scholen Educatie Programma
ARTZUID Scholen Educatie Programma
ARTZUID Scholen Educatie Programma

Scholen programma ARTZUID

Kom met uw klas naar ARTZUID en dompel uw leerlingen onder in toonaangevende buitenkunst, leer ze onder andere het belang van kunst en laat ze kennis maken met de gedachten van kunstenaars. Meld uw klas nu aan voor ARTZUID en u ontvangt ons speciaal ontwikkelde lesmateriaal digitaal, plus een begeleide kunsthistorische rondleiding langs de beelden. Naderhand kunt u met uw klas komen knutselen in ons atelier op de route.

45.000 schoolkinderen gingen u al voor!
ARTZUID 2019 is een echte belevenis met toegankelijke beelden, die je direct aangrijpen en grote interactieve installaties, waar je je in kunt begeven. Er is werk te zien van internationaal vermaarde kunstenaars onder wie Jan Fabre, Elsa Tomkowiak, Antony Gormley, Gloria Friedmann en Takashi Murakami. De beelden worden buiten tentoongesteld op de door bomen omringde groenstroken van de  Minervalaan en Apollolaan. Met een bezoek aan ARTZUID ben je er even helemaal tussenuit.

Op ARTZUID valt veel te leren én te beleven!
In ons speciaal ontwikkelde lesmateriaal wordt ingegaan op het thema Tussenruimte & Verbinding en besteden we onder andere aandacht aan de ideeën van kunstenaars, de verschillende kunststromingen en het gebruik van materialen, technieken, vormen, oppervlakten en kleurgebruik. Ook gaan we in op de unieke locatie van de beeldenroute: Plan Zuid (1917) van architect H.P. Berlage. Ons lesmateriaal is beschikbaar voor verschillende niveaus – basisscholen, middelbare scholen en speciaal onderwijs – en de rondleiding wordt ook aangepast aan de leeftijd van de kinderen. In 2011 won stichting Art Zuid de Europa Nostra Award van de Europese Unie voor het educatieprogramma.

Docenten beoordelen hun ARTZUID bezoek en het lesmateriaal met een dikke 8!
Voor slechts €5 per leerling ontvangt u het lesmateriaal digitaal (incl. lesbrief en opdrachtenboekjes) en krijgt uw klas een 1 uur durende rondleiding langs de beelden door onze getrainde educatiemedewerkers. Hierdoor krijgen uw leerlingen inzicht in de hedendaagse beeldhouwkunst en leren ze respectvol omgaan met buitenkunst. Achteraf kunnen uw leerlingen hun creativiteit ontwikkelen door te knutselen in ons kinderatelier op de route voor €5 per leerling extra.

Schrijf je klas nu in voor ARTZUID 2019!

Meld je aan

Praktische informatie

  • U kunt ARTZUID bezoeken tussen 20 mei en 13 september 2019.
  • We accepteren de CJP Cultuurkaart.
  • Amsterdamse basisscholen kunnen gratis gebruik maken van de Cultuurbus om ARTZUID te bezoeken.
  • Het verzamelpunt is het ARTZUID informatiepaviljoen op de groenstrook ter hoogte van Minervalaan 1.
  • We zijn te bereiken per openbaar vervoer met tram 5 en 24. Voor een gedetailleerde routebeschrijving, zie Bezoekersinformatie.
  • De minimumleeftijd voor ARTZUID is 4 jaar.

Download de educatiefolder hier.

Aanmeldformulier scholen ARTZUID 2019

  • Adresgegevens voor facturatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ARTZUID Sponsor Rabobank
ARTZUID Educatie Erwin Wurm
ARTZUID Scholen Educatie Programma