Werkervaringsplek Redacteur / Kunsthistoricus met journalistieke ervaring – Stichting Art Zuid (24 uur)

Wij zijn op zoek naar een kunsthistoricus met journalistieke ervaring en een vlotte pen die voor ons inhoudelijke redactionele werkzaamheden kan verrichten voor onze mediakanalen. Ben jij gespecialiseerd in moderne en hedendaagse beeldhouwkunst en kunst in de openbare ruimte? We gaan dan graag met jou in gesprek.

Over Stichting Art Zuid

Stichting Art Zuid is een culturele organisatie met 3 medewerkers en 100 vrijwilligers. De stichting organiseert elke twee jaar de Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID in Amsterdam Zuid. Hiervoor plaatsen we gedurende 4 maanden 80 beeldhouwwerken in de openbare ruimte. Rondom de gratis tentoonstelling organiseren we diverse publieksactiviteiten, waaronder rondleidingen en een uitgebreid educatieprogramma. Het evenement trekt elke editie zo’n 350.000 bezoekers. In 2021 vindt de 7de editie plaats. 

Functiebeschrijving

Ter versterking van ons team zoeken wij een Kunsthistorisch Redacteur. Je zult een rol spelen in de promotie van het evenement en nauw samenwerken met onze PR en marketing-afdeling aan de invulling van publiciteitscampagnes. Je bent een makkelijke samenwerker. De taken zien er als volgt uit:

Artikelen schrijven over: kunstenaars, interviews, tentoonstellingen, beelden en installaties, maatschappelijke projecten en activiteiten en samenwerkingen ten behoeve van onze media-kanalen waaronder onze website, sociale media alsook drukwerk.

Up to date houden kunstenaarsarchief.

Programma Artist Talks ondersteuning tbv ARTZUID 2021

Competenties

We zoeken iemand die goed kan schrijven voor verschillende doelgroepen en media. Je hebt een talent voor communiceren en enthousiasmeren. Daarnaast zul je nauw samenwerken met zowel interne collega’s, zzp’ers als kunstenaars. Je bent communicatief, betrokken en kunt doelgroepgericht denken. Door de diverse projecten, is het belangrijk dat je flexibel bent, kunt organiseren en overzicht kunt houden. Daarnaast is het belangrijk om nauwkeurig te werken.

Vaardigheden

  • Minimaal 2 jaar opleiding Kunstgeschiedenis (specialisatie beeldhouwkunst / kunst in de openbare ruimte pre)
  • MS office kennis en ervaring
  • Goede Nederlands & Engelse schrijfvaardigheid
  • Goed met computers overweg kunnen
  • Indesign pre
  • Houdt van een uitdaging
  • Affiniteit met kunst
  • Woonachtig in Amsterdam of directe omgeving is een pré

In verband met ons streven naar een gebalanceerde personeelsbezetting krijgen kandidaten met een migratieachtergrond bij gelijke geschiktheid de voorkeur.

ARTZUID 2019 project manager

We bieden 

Een werkervaringsplek die zowel artistiek als maatschappelijk zeer dynamische en veelzijdig is in een klein en slagvaardig team. Een functie waarin je met jouw specialisme een belangrijke bijdrage kan leveren aan de communicatie van ARTZUID. Het betreft een werkverband gemiddeld 16 uur per week. Vergoeding € 400 per maand.

Stichting Art Zuid biedt graag ruimte aan zo veel en divers mogelijk talent. Gezien de huidige samenstelling van ons team nodigen wij alle geïnteresseerden, en in het bijzonder kandidaten met een bi-culturele identiteit uit om te reageren.


Solliciteren

Je kunt reageren op deze vacature door je motivatiebrief en CV op te sturen o.v.v. Sollicitatie Redacteur Kunst. De uiterste reactiedatum is 5 oktober 2020. Het eerste sollicitatiegesprek zal plaatsvinden op 7 oktober 2020.
Mocht je tussentijds nog vragen hebben, neem dan contact op met Cintha van Heeswijck via 020-5286061 of mail.